Отбор „English Test“ – какво създадохме и как

telerik-academy-logoЗдравейте!

На 6.09.2013 г. успешно приключи проектът на отбор „English Test“, който имаше за задача да състави примерни тестове и ръководство за подготовка по английски език за входния изпит на Софтуерната академия на „Телерик“ като част от задължителния курс „Споделяне на знания и работа в екип“. Освен че съм много доволен от крайния продукт, останах и приятно изненадан от удоволствието, което ми донесе съвместната работа с колеги от Академията. Имах щастието да общувам с амбицирани и отговорни хора, обединени от общата цел да създадат нещо качествено.

Екипът ни се състоеше от 9 души, избрани служебно от Академията и получили най-високи резултати на теста по английски от входния изпит, от които само един не взе активно участие в работата. Параметрите на задачата ни първоначално бяха тесни, но по предложение и на останалите два отбора („IQ Test“ и „IT Test“) преценихме, че можем да съставим ръководства за подготовка за всеки конкретен тест, а не само примерни тестове и линкове към външни ресурси, каквата беше първоначалната идея.

В хода на работата направихме три срещи на живо в Академията с колеги от София. Основното общуване се осъществяваше в Скайп стая. Работата се разпределяше равномерно и на доброволни начала. Всеки сам си избра една или повече теми, по които трябваше да събере материали и да състави тестови въпроси. Всички се отнесоха отговорно към работата си и това е видно от крайния резултат.

Моето участие се състоеше в работа по темата „Идиоми“. С течение на времето започнах да упражнявам известни организационни и представителни функции, които споделях с още двама колеги. Друга част от работата ми се състоеше във въвеждането на подготвените от колегите ми тестови въпроси в програма за тестове (Free Quiz Maker), както и в събиране и обработка на готови теми, написани от останалите.

За голяма радост на всички, в отбора ни имаше трима бивши и настоящи преподаватели по английски – Антоанета, Деница и Кремена, на които искам специално да благодаря за  непрестанно оказваната експертна помощ в областта на английския. Страхотни сте!

Специални благодарности искам да изкажа и на колегата Сашо, който успя да свърши много работа „на пожар“, особено в последния ден, когато ца няколко часа спешно преформатира цялото ръководство, за да го приведе в наистина приличен вид.

Разбира се, не на последно по важност място искам да благодаря и на Орлин, Пламена и Ярослав! 🙂

Тук не мога да не подчертая и отдадеността на колегата Йордан Банков от отбор „IQ Test“, който осъществяваше координацията между трите отбора и Академията.

Резултатите от работата на моя отбор, както и на останалитe отбори, можете да видите на следния адрес в секцията „Материали за подготовка“: http://academy.telerik.com/academy/entrance-exam

Advertisements

1 Comment

  1. Материалите са чудесни! Само исках да уточня, че в материала English-test от 35 въпроса – има две категорични неточности в дадените отговори отдолу: верният отговор на въпрос №3 трябва да е ‘А’ (have something ‘done’); a отговорът на въпрос №19 е ‘B’ (‘if’ въвежда подчинена част на изречението и пред него не се пише запетая, ако е по средата; ако изречението започва с ‘if’ обаче – едва тогава главната част, която е на второ място се отделя със запетая).

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s