Октомври – обзор

Макар октомври да беше пълен със събития, календарът ми беше претрупан със задължения от различен характер и не можех да пиша редовно. За сметка на честотата ще компенсирам с обем. И така: важното през месеца:

1. … и малко по-назад. На 16-ти септември завърши четириседмичното ми участие в курса „Умението да общуваме“. В рамките на четири срещи с вещите напътствия на енигматичната фигура, която ще нарека просто Капитана, 15-тина несофтуерни пирати кандидат-нинджи (сложничко стана) се дуелирахме със силата на словото и потайните хватки на невербалната комуникация. Прекарахме си чудесно, опознахме се и свършихме доста работа. Ролеви игри, дебати, речи и малко теория бяха основното ни занимание всеки четвъртък от 19 до 23 ч. или кой колкото издържи 🙂 Накрая поляхме всичко в заведение, името на което се заклех да не издавам…

Четирима от мнозина

2. По воля на Капитана курсът продължи и през октомври. Интензивен, предизвикателен, стресиращ и много изморителен. Този път премеждията пред престрашилите се да участват включваха близки срещи от трети вид с напълно непознати (и невинни) хора, които бяха принудени да търпят нестандартните сценарии, в които ги поставяхме. Акцента без колебание ще поставя върху речите, които държахме не къде, а на пъпа на София – на пл. Славейков. Черешката върху тортата обаче тепърва Баба типредстои. 🙂 За разлика от предходния курс, този наблягаше на пълното преобразяване – както в поведението, маниерите и гласа, така и в облеклото – всичко това благодарение на богат реквизит, с помощта на който се преобразих за кратко в блондинка, а за малко по-дълго – в съмнително палава баба. Очаква се финал на този курс в близките седмици.

3. Курсът по ООП започна в края на септември. Малка почивка от алгоритмите, но навлизане в една интересна и своеобразна материя, която изразява същността на съвременните концепции в програмирането. Освен задължителните домашни, очаква ни и отборен проект, подробности за който ще научим през седмицата.

4. Нови 500 курсисти бяха приети в присъствена форма през есенния прием. Пожелаваме им успех и ще им помагаме!

5. Изключително съм горд и щастлив, че бях поканен за асистент на есенния прием в първата част от курса по C#! Всеки вторник и петък от 15:45 до 18:15 ще съм на разположение на младите нинджи в залите на Академията! Първото ми упражнение вече мина и се радвам много, че видях хора, които се отнасят сериозно и с интерес. Да се надяваме, че ще си помагаме взаимно. 🙂

6. Вече правоспособен юрист! Да, това е малко встрани от основната тема на блога, но на 17 октомври положих успешно изпита за юридическа правоспособност пред Министерството на правосъдието. Така сложих своеобразен финал на продължилото 6 години обучение по право. Ще го запомня със смесени чувства.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s